VeeExport

Het programma VeeExport is een administratief pakket voor de vee-exporteur op internet. Het pakket bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • Exportplanning
  • Bedrijfsregister
  • Transport
  • Melden

Exportplanning

In deze module verzamelt u de te verhandelen dieren met de bijbehorende gegevens zoals dektype, dekdata, projectgegevens etc. Eventueel kunt u de gegevens met PDA-scanners in het veld verzamelen. U kunt van de dieren zowel inkoop- als verkoopnota’s maken (zowel voor buitenland, ondernemersregeling (BTW) of landbouwregeling ) en verschillende overzichten van deze gegevens tonen of printen. Eventueel kunt u de facturen doorboeken naar een boekhoudprogramma. 

Transport

Zodra u de dieren gaat verzamelen op een EVP kunt u een transportopdracht aanmaken met de geselecteerde dieren voor de Transporteur en kunt u overzichten voor de veehouder printen of mailen. Is de transporteur deelnemer aan het VeeVolgsysteem, dan kan deze alle diergegevens met de herkomst en bestemming in één keer inlezen in zijn programma. 

Bedrijfsregister

Vervolgens kunt u van deze dieren een bedrijfsregister bijhouden. Met een paar muisklikken verplaatst u de geselecteerde dieren van de exportplanning naar het UBN waar de dieren verzameld worden. Op die manier kunt u van meerdere UBN’s de aanvoer, afvoer, stallijsten en bedrijfsregister bijhouden. 

Melden

Bent u gemachtigde voor de betreffende UBN’s, dan zet het systeem automatisch de meldingen voor deze gemachtigden klaar. U hoeft alleen nog maar op de verzendknop te drukken om de verschillende meldingen uit te voeren. Bovendien kunt u bij export de paspoorten van de dieren uitprinten. Er wordt een historie van de meldingen bijgehouden, zodat u altijd na kunt kijken wat u gedaan heeft. Eventuele foutieve meldingen kunt u intrekken.