VeeTransport

Het programma VeeTransport is een administratief pakket voor de veetransporteur op internet. Het pakket bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • Planningsmodule
  • Factureermodule
  • Verzamelplaatsmodule​

Planningsmodule

In de planningsmodule kunt u transportopdrachten aanmaken, route plannen, ritindelen, importeren en verzenden van de dieren via het VeeVolgsysteem. U kunt verschillende transportlijsten en overzichten printen en in het vervoersregister hebt u een overzicht van alle vervoerde dieren in een bepaalde periode. U kunt de I&R gegevens van de dieren ophalen en ook controleren of de VKI gegevens verzonden zijn. 

Beschikt u over een PDA-scanner (voor runderen) of PDA-reader (voor schapen en geiten), dan kunt u onderweg de dieren met de bijbehorende gegevens verzamelen en doorsturen naar uw administratie op internet. Daarbij is het ook mogelijk dat de dieren direct worden doorgestuurd naar uw relaties. Zijn zij deelnemer van het VeeVolgsysteem, dan kunnen zij de gegevens direct inlezen in hun eigen administratie. Omgekeerd kunnen zij diergegevens aanleveren die u direct kunt importeren in uw eigen administratie. 

Met het doorsturen hebt u ook gelijk de mogelijkheid om de dieren door te sturen naar andere deelnemers van het VeeVolgsysteem. Deze deelnemers zoals slachterijen, veehandelaren, vee-exporteurs, verzamelplaatsen en eventuele collega-transporteurs hoeven dan de ID-codes niet opnieuw in te voeren, maar kunnen de dieren en diergegevens direct in hun administratie verwerken. 

Factureermodule

Met de factureermodule kunt u m.b.v. prijstabellen de transportopdrachten direct klaarzetten voor facturering. Van de gemaakte facturen kunt u verschillende overzichten bekijken en printen en eventueel doorboeken naar een boekhoudpakket. 

Verzamelplaatsmodule

Beschikt u als veetransporteur ook over een verzamelplaats, dan worden de dieren automatisch via de opdrachten doorgestuurd naar uw staloverzicht en bedrijfsregister. Vanuit uw stallijst kunt u de dieren direct selecteren voor een afvoerrit. 

Ook de aanvoer- en afvoermeldingen naar het I&R systeem worden automatisch klaargezet en met een paar muisklikken worden alle meldingen in één keer uitgevoerd.